"Jajecznica na bogato"
Ostatnio nasz zastęp przyrządzi nieziemskie danie - jajecznicę. Pszepis jest na 6 osób lub 4 bardzo głodne. Przygotowanie trwa 25/30 min.Oto potrzebne składniki:- 6 jaj
- puszka fasoli
- puszka kukurydzy
- 3 kiełbasy
- spory kawałek boczku
- 2 dorodne cebule
- bochenek chleba
- sól, pieprz, wegeta, ostra papryk
Jak teraz zrobić z tego jajecznicę?
Proste, kroimy w plastry kiełbasę i boczek i wrzucamy na rozgrzaną patelnię, cebulę kroimy w pióra, i gdy mięso się delikatnie zarumieni dorzucamy na patelnię. Smażąc mieszamy by nic nie przywarło nam do patelni. Następnie wbijamy na patelnię jajka, bełtamy delikatnie by uzyskać zadowalającą nas konsystencję, smażymy dopóki jajka się zetną (całkowicie lub częściowo - jak kto lubi) Zdejmujemy z ognia. Dodajemy warzyw z puszek, przyprawiamy. Jeszcze raz mieszamy. I voila
Danie najlepiej smakuje z kubkiem herbaty i chlebem posmarowanym masłem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz